22. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev

Mednarodno strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev, ki poteka v organizaciji Društva restavratorjev Slovenije in Skupnosti muzejev Slovenije, je tokrat gostil Posavski muzej Brežice. Muzej se nahaja v gradu Brežice in predstavlja dediščino Posavja od prazgodovine do danes. Grad je renesančna utrdba z eno najlepših evropskih poslikanih baročnih dvoran – Viteško dvorano.

unnamed
Slika 1: Tjaša Rijavec (UL FKKT) predstavi članek ''Napihljiv dojenček Trump''.

Na strokovnem srečanju je bilo kar devetdeset udeležencev iz Slovenije, sedem iz Hrvaške in trije iz Združenega kraljestva. Poleg plenarnega članka so udeleženci pripravili še enainsedemdeset povzetkov za razstavo strokovnih plakatov, ki bo odprta od 23. maja do 30. junija 2022. Med njimi je razstavljen tudi plakat E-RIHS.si (slika 2).

Slika 2: Jure Letonja predstavi plakat slovenskega vozlišča E-RIHS.si

Kolegom iz Brežic in njihovemu vodstvu, ter Društvu restavratorjev Slovenije se za prijazno vabilo in pripravo strokovnega srečanja, predavanj in razstave plakatov iskreno zahvaljujemo. Organizacijo srečanja je z veseljem podprlo tudi slovensko vozlišče E-RIHS. Več o dogodku si lahko preberete na uradni strani Društva restavratorjev Slovenije.