11. januar 2023: E-RIHS razpisi – kako, kaj, kdo, zakaj?

Slovensko vozlišče Evropske raziskovalne infrastrukture za dediščinsko znanost (E-RIHS.si) organizira Posvet, ki bo potekal v sredo, 11. 1. 2023, v prostorih Oddelka za restavratorstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje na Tobačni 5 v Ljubljani (prostor Atelje 1, pritličje).

Na dogodku vam bomo predstavili mednarodne projekte, ki se izvajajo v okviru projekta IPERION HS (Integrating Platforms for the European Research Infrastructure On Heritage Science). To je konzorcij 24 partnerjev iz 23 držav za razvoj dediščinske znanosti, preko katerega je omogočen dostop do raziskovalne infrastrukture (metodologije, podatki in orodja) za preiskave na tem področju. Naslednji rok za prijavo za dostop do te raziskovalne infrastrukture je 28. 2. 2023

Prijave so možne na različne platforme – ARCHLAB (materialne arhivske zbirke), FIXLAB (stacionarni laboratorij) in MOLAB (mobilni laboratorij).

Prav tako vam bomo predstavili postopek prijave za
nacionalne projekte
, ki se bodo začeli izvajati v letu 2023 v okviru Evropske raziskovalne infrastrukture za dediščinsko znanost – Slovenija (E-RIHS.si). Slovensko vozlišče E-RIHS.si združuje ZVKDS, UL, IJS, KI, NUK, UM, ZAG in UPr, ki prav tako omogočajo dostop do svoje raziskovalne infrastrukture za preiskave kulturne dediščine.

Pogoji razpisa in katalog opreme za mednarodne projekte IPERION HS so dostopni na spletu. Prav tako pa si lahko več o E-RIHS.si preberete tukaj, vključno z več informacijami o mednarodnih projektih IPERION HS ter o nacionalnih projektih.

Število mest je omejeno, zato prosimo, da se na Posvet prijavite preko spletne povezave:

https://www.eventbrite.com/e/posvet-o-mednarodnih-in-slovenskih-razpisih-za-preiskave-kulturne-dediscine-tickets-495017068377 

Posvet pa bo možno spremljati tudi preko povezave ZOOM:

https://us06web.zoom.us/j/83928371978?pwd=QWdrV2hicUZyekFyblgvSnFMWEN0Zz09

Meeting ID: 839 2837 1978

Passcode: 136395

Za več informacij glede dogodka se obrnite na dr. Klaro Retko (klara.retko@zvkds.si).