Webinar: E-RIHS

V sredo 24 Junija 2020 je Matija Strlič, redni profesor analizne kemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani ter redni profesor dediščinske znanosti na University College London, predstavil Evropsko raziskovalno infrastrukturo za dediščinsko znanost v seriji webinarjev: Conservation: Together at Home.

V okviru britanskega Institute for Conservation (ICON)  poteka serija webinarjev s področja dediščinske znanosti in konzervatorstva. Uspešno so izvedli že 40 webinarjev, vsi pa so prosto dostopni.

Profesor Strlič je predstavil Evropsko raziskovalno infrastrukturo za dediščinsko znanost (E-RIHS) ter nekaj specifičnih informacij o E-RIHS.uk, torej britanskem vozlišču E-RIHS. E-RIHS bo spodbujala izmenjavo raziskovalne opreme, znanja, raziskav in rezultatov, materialnih zbirk in inovacij ter druge aktivnosti, kot je organizacija izobraževanja. Dostop bo odprt za zunanje raziskovalce (uporabnike), s čimer se bo spodbudilo aktivno raziskovanje dediščine in njeno ohranjanje. Določene izmenjave že delujejo na nacionalni ravni, aktivno pa se razvija tudi izmenjave v projektu IPERION HS.

Dostop do webinarja na voljo na tej povezavi: Conservation: Together at Home Webinar Series.

V okviru britanskega Institute for Conservation (ICON)  poteka serija webinarjev s področja dediščinske znanosti in konzervatorstva. Uspešno so izvedli že 40 webinarjev, vsi pa so prosto dostopni. Seriji 10 webinarjev, ki jih organizira Odsek za dediščinsko znanost je do sedaj sledilo 1221 posameznikov iz 49 držav in 5 kontinentov, med njimi so slovenski raziskovalci in konzervatorji zelo dobro predstavljeni, kot kaže besedni oblak (avtorica: @E_Schofield).